За Нас

Доволни клиенти

Вашата удевлотверност е от първостепенна важност за нас!

Висококачествени материи

Използваме платове и материали с най-високо качество.

Произведено в България!

Всички наши дрехи са произведени ръчно в България. Без изключение.

Бърза доставка!

Доставяме до всяка точка на света само до няколко работни дни.

Историята на TERRA CAELI от самото начало...

Ние сме Сузана и Златко – двойка, родители на прекрасна дъщеря и страхотен екип. Това е историята как от току-що завършили юристи се превърнахме в създателите на един от най-бързоразвиващите се български семейни брандове. История за провали, успехи, спадове, страх, рискове и сбъднати мечти. История, с която искаме да бъдем максимално открити пред всички вас – тя е от нашето семейство за Вашето семейство.


About us - TERRA CAELI

Как се зароди идеята?

През 2014г. - последната ни година в университета, се роди нашата дъщеря. Налагаше се да съчетаваме работа, учене и грижи за бебето, за да се издържаме. Беше трудно и с безсънни нощи, но успяхме. След дипломирането, разделихме отговорностите – аз останах вкъщи, за да гледам детето ни, а Златко работеше, за да издържа семейството.

Един ден (обикновен ден по време на майчинство) случайно ми попадна клип със заглавие "Как да си направим шапка от стар пуловер". Грабна ме и пробвах - направих си шапка с подръчни средства. Но остана малко плат, който не исках да изхвърлям. Хрумна ми идеята да направя и още една шапка за дъщеря ни. Когато ги сложихме и се огледахме в огледалото беше еуфоричен момент на щастие и за двете. Този момент се запечата в съзнанието ми и спомена се връщаше постоянно през следващите няколко години.

Майчинството ми приключи и започнах работа по специалността, но не можех да спра да мисля за онази пуста идея. Исках да доразвия тази концепция, но имах огромен проблем - не разбирах нищо от шиене и кроене. Единственото, което можех да правя е да доставям удоволствие на своето семейство - цяло лято рисувах тениски за нас и не пропускахме възможността да се обличаме еднакво. Приятели и познати много харесаха идеята и редовно им подарявах рисувани тениски. Щастието в очите им, когато ги облекат, беше истинско удовлетворение за мен.

Първите стъпки в създаването на бранда...

 

Един ден Златко се прибра от работа ентусиазирано и беше достигнал до извода, че идеята, която имам е страхотна и трябва да достигне до повече хора. Беше го мислил отдавна и предложи да развиваме свой собствен бранд. Така се роди идеята за TERRA CAELI.

Започнахме всичко като пълни аматьори – без познания за шев, кройка, материи и модни тенденции. Разчитахме единствено и само на нашето желание и хъс. Нямахме никаква финансова помощ и се наложи да започнем всичко от нулата – с немалък банков кредит, който през следващите години постоянно ни пристискаше. В началото започнахме , разчитайки на друга фирма от професионалисти, които осъществяваха нашите идеи.

С течение на времето започнахме да придобиваме знания и опит, а това се оказа проблем в начина ни на работа – искахме да участваме лично във всеки етап от създаването на продуктите ни.

Денят, в който закупихме първите си машини беше сбъдната мечта. Кръгът се затвори и всеки един етап от създаването на дрехите преминаваше през нашите ръце. Междувременно и двамата не бяхме спирали да работим допълнително, за да можем да се издържаме, да изплащаме кредита си и да развиваме TERRA CAELI.

Финансовото ни състояние беше наистина лошо. Имаше моменти, в които с нетърпение очаквахме да получим заплатите си, за да ги дадем на своите работници (сега са забавни спомени, но тогава беше наистина трудно). Имаше моменти, в които шивачките ни разполагаха с повече пари от нас.

Но не се отказахме! Постепенно идеята ни започна все повече да се разпространява. Получавахме многобройни снимки от доволни клиенти и прекрасна обратна връзка. Тогава повярвахме наистина в това, което правим – в цялата концепция и качеството на дрехите ни.

Разбрахме, че усиленият труд, безсънните нощи и вложената енергия са си стрували. Така дойде и моментът всеки от нас да напусне своята допълнителна работа и да се фокусираме единствено върху развитието на бранда. За нас е истинско удоволствие и привилегия да участваме лично във всеки етап от създаването на една дреха – от избора на материя и тестването й, конструиране и шиене, до завършен вид на модела.

Всеки артикул се произвежда с много любов и ентусиазъм. Изполваме тествани, качествени материали и се стараем всеки продукт освен да изглежда добре, да осигурява максимален комфорт и удобство.


БРАНДЪТ НИ ПО СВЕТА

След като се позиционирахме на родния пазар, успешно представяме TERRA CAELI и по цял свят. Нашият семеен бранд не спира да се развива и вече успешно се настанява в гардеробите на все повече семейства в Европа, САЩ и по света.


Защо TERRA CAELI? От къде идва името?

Нашите отношения и общи интереси се градят на взаимно допълване. То е и водещ фактор в създаването на TERRA CAELI. Както във всяко начинание, така и в идеята за възникване на бранда, ние сме вложили част от нас и от нашето семейство. Оттам идва и името – TERRA (от лат. земя) CAELI (от лат. въздух). Това са елементите, към които принадлежат нашите зодиакални знаци (Козирог и Водолей). Който се интересува от астрология, знае, че тази комбинация се базира на перфектно допълване. Може би за това двамата сме толкова добър отбор. За някого вероятно звучи налудничаво да именуваш бранда си на своята зодия (няма да Ви се сърдим, в пълното си право сте :)) Но за нас това означава много и има дълбок смисъл! 

ПРОДУКТИ

 

Предлагаме разнообразие от модели, които сме групирали по категории: За цялото семейство , Мама и Аз, Татко и Аз, Дрехи за двойки. В раздел "За повод" ще намерите официални дрехи за мама татко и дете. Той включва официални рокли за майка и дъщеря, туту рокли мама и бебе, официални дрехи за мама и момче, ризи за баща и син, папионки за малки и големи, панталони. 

Погрижили сме се не само за специалните поводи, а и за ежедневните щастливи моменти със семейството. Ежедневната ни колекция включва еднакви тениски, рокли, туники, карирани ризи, суитчъри, памучни пуловери, шорти. 

Особено се отличава нашата спортна колекция - когато мама татко и дете са облечени в еднакви спортни екипи и най-обикновената разходка е истинско преживяване! 

В истински фаворит се превърнаха и нашите дрехи с народни мотиви и шевица. А най-хубавото е, че се предлагат както за мама татко и бебе, така и за по-големи деца. Налични са във всички размери - от новородено бебе до тийнейджър. А в дамската и мъжка номерация присъстват и макси размери.

Всяка година обновяваме нашата Коледна колекция, която включва коледни памучни пуловери за малки и големи, коледни рокли и като цяло дрехи, подходящи както за семейна коледна фотосесия, така и за семеен подарък.

Емблематични за тази колекция остават нашите карирани ризи Мама Татко и Аз. Имате пълна свобода на избор - карета в различни цветове, карирани поли и ризи. Защото знаем, че истинският хит за празниците са карирани коледни дрехи! 

Не сме забравили и всички влюбени двойки. В категория за двойки ще намерите разнообразие от ежедневни и официални еднакви дрехи за мъж и жена. Можете да зарадвате своята половинка с оригинален и стилен подарък - еднакви дрехи за двама.

TERRA CAELI е не само мода и уникален стил, това е усещането, когато искате да извикате на целия свят, че обичате семейството си и то е всичко за Вас.

TERRA CAELI е начин на живот !!!

Разгледайте нашия магазин

Открийте един нов свят с нашите еднакви дрехи!